fbpx
Vælg en side

Parterapi

Parterapi kan være hjælpsomt, hvis forholdet er præget af:

  • Magtkampe
  • Parallelle liv
  • Opgivenhed
  • Oplevelsen af at være langt fra hinanden
  • Utroskab

I parterapien arbejder vi blandt andet med:

Broen – rummet – kontakten​

Allerede i første samtale vil I blive yderligere præsenteret for ovenstående begreber og I vil prøve det af med hinanden.​

Broen – mentalt at krydse/gå over broen til din partners verden. Det kan hjælpe os til at blive klogere på, hvad der sker ovre i den anden og hvorfor vores partner reagerer fuldstændig uforståeligt for os. Den nye forståelse kan hjælpe os til at tackle uenigheder i parforholdet på konstruktive måder.

Rummet – det fælles rum som er imellem jer. Det rum som jeres eventuelle børn også lever og ånder i. Dette rum kan gødes eller forurenes. Ofte er rummet tørt og ved at dø, når parterapien starter. Rummet kan gødes med ord, handlinger og anerkendelse af hinanden.​

Kontakten – parterapien giver mulighed for at opleve, hvordan det mærkes at være i kontakt med vores partner. At blive mødt af og møde vores partner indfølende og nærværende, også i de svære snakke, der hvor vi kan føle os allermest sårbare, alene og ikke værd at elske.

Alt sammen kommunikationsredskaber som I kan tage med jer og bruge hjemme. Også i tiden mellem samtalerne.

​Konflikter er udvikling, der forsøger at finde sted

Når vi i parforholdet befinder os i konfliktfyldt farvand, kommer det ofte til udtryk ved, at vi bliver adskilte og bekæmper hinanden. Parterapien kan hjælpe jer til at blive et team, hvor I sammen kan løse konflikter i stedet for at bekæmpe hinanden.

I bevæger jer altså fra at være i reaktion med hinanden til at være i relation med hinanden og kan nu begynde at udvikle jer sammen og hver for sig i parforholdet.

Tidsperspektiv og lidt tal

Længden af et parterapeutisk forløb er forskellig og individuel. Fra ganske få samtaler til langvarige forløb, alt afhængig af hvilke problemstillinger I står i. Det undersøgelser viser, er at intervallet mellem samtalerne har stor betydning for udbyttet af parterapien. Sådan at det især i opstarten af forløbet er vigtigt at have samtaler ugentligt eller minimum hver fjortende dag.

I begyndelsen af forløbet vil der som hovedregel indgå en individuel samtale, hvor jeg snakker med hver af jer. Dette aftaler vi nærmere.

Fra parterapiforskningen ved vi at:
“70% af vores ægteskabelige problemer kan ikke løses! Men vi kan lære at leve med dem på en ikke-dømmende måde.” – John Gottman.

Formål med parterapien – stjerner i horisonten

At acceptere hinandens forskelligheder og slippe den adfærd der holder jer fast i uhensigtsmæssige måder at være sammen på, er det parterapi handler om.

At få øje på jeres muligheder – måske genopdage det I som par engang drømte om. Måske få øje på det der stadig lever, men er ved at visne – og få det til at gro igen.

Kontakt mig for yderligere info på tlf. 21 91 32 78​​

Kontakt​ mig for en uforpligtende samtale

Ring på 21 91 32 78

​eller send mig en besked ved at udfylde denne formular

Nyhedsbrev

Modtag mit nyhedsbrev og få inspiration og brugbar viden indenfor emnerne forelskelse, parforhold og kærlighed - og få samtidigt mini E-bogen ”Hvilken type kæreste er du? Find den her og fold dig ud i kærlighedslivet” - helt gratis.

.

You have Successfully Subscribed!