Vælg en side

Hej Anke

Tak for din brevkasse. Jeg har tit læst spørgsmålene og dine svar der. Og  jeg synes da også, at jeg har kunne bruge nogle af dine råd tidligere.

Men der er dog noget, som jeg ikke synes, at jeg helt har fået hjælp til – eller svar på i brevkassen.

Nu har jeg så endelig taget mig sammen til, at skrive om mit problem til dig. Jeg er i tvivl om, hvorvidt mit problem bare er fjollet? Men det er i hvert fald et problem for mig. Så det kræver lidt mod, at sige det højt.

Mit problem er, at jeg føler mig forkert, fordi jeg ikke har en kæreste. Ja jeg tænker nærmest på det hver dag. Og det siger sig selv, at det bare bliver værre for hvert år der går, hvor jeg stadig er single.

Det er nu tre år siden, at jeg sidst var i et forhold og havde en seriøs kæreste.

Det hjælper heller ikke på det, at min familie er begyndt at spørge ind til det. Forleden var jeg til en rund fødselsdag hos en moster. På et tidspunkt efter middagen kommer hendes mand hen til mig og spørger, hvorfor sådan en sød og pæn pige som mig, da ikke har en kæreste.

Jeg ved jo ikke, om han bare spørger for at være flink, men jeg hører ham altså også sige at:

Du må være forkert, når du ikke har en kæreste. Hvad er der dog i vejen med dig, siden du stadig er single.

Jeg er så træt af alle de undrende og indblandende spørgsmål. Og det giver mig faktisk lyst til at melde afbud til sådan nogle arrangementer fremover – og bare blive hjemme i stedet for.

Egentlig synes jeg ikke det er løsningen, for jeg kan faktisk godt lide at være sammen med andre. Og i virkeligheden er jeg nok et ret socialt menneske.

Har du nogle gode råd til mig, så jeg ikke føler mig så forkert, fordi jeg ikke har en kæreste.

Og hvad synes du, at jeg skal gøre i forhold til familiearrangementer fremover?

 

Kærlig hilsen Caroline

Kære Caroline

Tusind tak for dit brev og din åbenhjertelighed. Og tak for dit mod til at fortælle om dit problem her i brevkassen.

Det er overhovedet ikke et fjollet problem, som du har.

Og det er absolut heller ikke fjollet, at du kan have følelsen af at være forkert, fordi du ikke har en kæreste.

Faktisk er det meget forståelig  – og genkendelig for rigtig mange singler. Og du skal da også vide, at du slet ikke er den første, der har fortalt mig, at hun føler sig forkert, fordi hun ingen kæreste har.

Så velkommen i klubben, får jeg lyst til at sige.

Det er forståeligt, at du kan komme til at føle dig forkert, fordi du er single

Fordi normen – det mest almindelige er parforhold og kernefamilie.

Og som du så fint beskriver det, så bliver det ikke nemmere af, at familie eller venner blander sig og stiller undrende spørgsmål til dit kærlighedsliv. For det er som om, at de spørgsmål kan plante et lille frø i os –  og  så en tvivl i os. En tvivl, om vi i virkeligheden er helt forkerte siden vi ikke har en kæreste – eller er i et fast forhold.

Der er ikke noget galt med dig. Du er ikke forkert, fordi du ikke har en kæreste eller er i et forhold. Det har intet med forkerthed at gøre.

Der kan være mange grunde til, at vi ikke har en kæreste – men forkerthed er ikke en af dem

  • En grund til at vi ikke har en kæreste, kan være at vi er gode til at være alene. At vi faktisk trives med det.
  • En anden grund kan være, at der er nogle omstændigheder i vores liv, som gør, at vi har ned prioriteret at have et parforhold eller en kæreste.
  • En tredie grund kan være, at vi er blevet så voldsomt såret eller svigtet af en kæreste, at vi har brug for tid, til at slikke vores sår. Lang tid måske.

Sådan kan der være en masse forskellige faktorer – og gode grunde til at vi ikke har en kæreste.

Men en ting er helt sikkert, forkert er du ikke.

Husk at hvad andre siger om dig og dit kærlighedsliv, mest handler om dem selv.  Så hvis du selv synes, at du er helt ok, som du er – med eller uden en kæreste – ja så er du ok.

Du fortæller ikke, om du har det godt med at være single, eller om du savner en kæreste. Hvis det sidste er tilfældet, altså at du savner en kæreste. Så kan du med fordel lave en aftale med dig selv, om hvad du kan gøre, for at få det til at ske. Jeg lægger et link til et blogindlæg, som jeg har skrevet – måske det kan inspirere dig

Her får du et godt råd til de undrende spørgsmål

De undrende spørgsmål, kan jeg godt kan forstå, trætter dig. Jeg synes dog på ingen måde, at de spørgsmål, skal få dig til at trække dig fra arrangementer, som du faktisk er glad for at deltage i.

Måske kan du i stedet for hjælpe dig selv, ved at have ” et svar parat”  til sådanne sammenkomster- hvis du forstår mig.

Med et svar parat mener jeg, at du på forhånd har fundet et svar, som du let og ubesværet kan lire af, når du får de spørgsmål om dit kærlighedsliv, som trætter dig.

Lad os tage spørgsmålet, som din mosters mand stillede dig til fødselsdagen: hvorfor har sådan en sød og pæn pige som dig, da ikke har en kæreste?

Her får du tre mulige svar fra tre forskellige vinkler.

  • Fra den humoristiske vinkel kunne du med et smil på læberne svare, fordi jeg i virkeligheden er lodden over hele kroppen.
  • Fra den afledende vinkel kunne du svare: Ja det ved jeg da heller ikke. Hvordan går du ellers og har det.
  • Fra den seriøse vinkel kunne du svare: tak for din interesse for mit kærlighedsliv. Du skal vide, at når du spørger på den måde, så får det mig faktisk, til at føle mig forkert.

Prøv dig lidt frem og find din egen måde at svare på spørgsmålene, som trætter dig.

Kærlig hilsen og fornøjelse med det –

Anke.

Stil dit spørgsmål til Anke

Tak til Caroline for at sende spørgsmålet afsted til brevkassen. Og tak fordi du læser med her.

Genkender du Carolines oplevelser, så håber jeg, at du får glæde af svaret også.

Ønsker du yderligere hjælp af mig, så er du mere end velkommen til at kontakte for en (gratis) og afklarende snak her